Bezoek kwekerij: dit kunnen we voor je doen

Welkom! Kom langs tijdens onze openingstijden. Lees op deze pagina hoe je je kunt voorbereiden op je bezoek.

 

 

Bekijk op deze pagina onze plantenlijst met kleurensysteem. Je kunt gemakkelijk zien of de planten die je zoekt momenteel op voorraad zijn. 

 

 

Voor borders tot +/- 15m2 kunnen wij een leuke kant-en-klaar border voor je samenstellen. Voor grotere borders en tuinprojecten neem je het beste contact op met een goede hovenier of ontwerper. 

 


Uiteraard kunnen we op de kwekerij toelichting geven over Bio-Kultura. Wil je je er echt in verdiepen? Kijk dan op www.bio-kultura.nl. Ook voor het bestellen van grotere hoeveelheden (big bags).

 

Kijk eens bij onze veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur ons dan een email via het contactformulier. 

 

 

  


Hoe werkt het op de kwekerij

Sortering

Ons assortiment staat op hoogte gesorteerd. Aan het begin van elk bed staat tot welke hoogte de planten groeien. De schaduwplanten en kruiden hebben een eigen plek. Op de plantenbordjes staat alle informatie over de plant inclusief een plaatje van een insect als het een insectenplant is en een kaartje van Nederland als het om een inheemse plant gaat. 

 

Planten verzamelen

Op de kwekerij zijn bamboe plantenstekers aanwezig, zodat je de namen van de planten die je verzamelt kunt opschrijven. Dat verzamelen kun je doen in kistjes en doosjes die klaarstaan. Deze ontvangen wij van groenteboeren en biologische winkels uit de omgeving – op deze manier worden ze hergebruikt en hoeven wij geen extra verpakkingsmateriaal te gebruiken. Deze materialen zijn echter schaars dus mocht je zelf een krat of doos hebben om je planten in mee te nemen, is dat heel fijn.

 

Producten voor de bodem

Onder de overkapping naast de parkeerplaats vind je de biologische potgrond, tuinaarde-compost en mestcompost van Bio-Kultura. Wij staan klaar om je te adviseren over het gebruik van deze producten en welke het beste past bij de grond in jouw tuin.

 

Moederbedden

Rechts langs het pand vind je de moederbedden; hier kweken we onze planten in de volle grond. Dit is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen en inspiratie op te doen.

 

Prijzen 

Wij hebben geen prijslijst, maar veruit de meeste planten op onze kwekerij kosten €3,50. Staan ze in een grotere potmaat, dan is dit soms wat hoger. Wij adviseren, een beetje afhankelijk van de soort die je kiest, gemiddeld 7 planten per vierkante meter. Zo kun je ongeveer uitrekenen wat je kwijt zult zijn voor een nieuwe border. 


Nog een praktische mededeling: er is geen toilet voor bezoekers aanwezig op onze kwekerij.