Bereid je voor

Wanneer je met de tuin aan de slag wilt, maar niet zo goed weet waar je moet beginnen, is het handig om jezelf een aantal vragen te stellen. We kunnen je altijd van advies voorzien, maar bepaalde keuzes zul je toch zelf moeten maken. De volgende vragen helpen jou (en ons) bij het kiezen van planten en het creëren van een plan voor de tuin:

 

  • Welke standplaats heeft het stuk grond waar de planten in komen? Staat het vooral in de zon of juist (half)schaduw?
  • Hoe hoog mogen de planten ongeveer worden?
  • Welke soorten planten vind je leuk? Denk aan kleur, kruiden, grassen, insectvriendelijkheid etc.
  • Met welke grondsoort heb je te maken? Klei, zand of veen?

Hoe werkt het op de kwekerij

Sortering

Ons assortiment staat op hoogte gesorteerd. Aan het begin van elk bed staat tot welke hoogte de planten groeien. De schaduwplanten, rozen en heesters hebben een eigen plek. 

 

Planten verzamelen

Op de kwekerij zijn bamboe plantenstekers aanwezig, zodat je de namen van de planten die je verzamelt kunt opschrijven. Dat verzamelen kun je doen in kistjes en doosjes die klaarstaan. Deze ontvangen wij van groenteboeren en biologische winkels uit de omgeving – op deze manier worden ze hergebruikt en hoeven wij geen extra verpakkingsmateriaal te gebruiken. 

 

Producten voor de bodem

Onder de overkapping naast de parkeerplaats vind je kleimineralen en ook de biologische potgrond, tuinaarde en mestcompost van Bio-Kultura. Wij staan klaar om je te adviseren over het gebruik van deze producten en welke het beste past bij de grond in jouw tuin.

 

Moederbedden

Rechts langs het huis vind je de moederbedden; hier kweken we onze planten in de volle grond. Dit is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen en inspiratie op te doen.


Nog een praktische mededeling: er is geen toilet voor bezoekers aanwezig op onze kwekerij.