Kant-en-klaar border

Let op: momenteel zijn wij gesloten voor plantenverkoop en kunnen wij ook geen kant-en-klaar borders maken. In het voorjaar start dit weer op. Je kunt uiteraard al wel vast een aanvraag indienen. 

 

Wil je ook een mooie kleurige border met vaste planten maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Kies dan voor een kant-en-klaar border en creëer de sfeer van onze kwekerij in je eigen (gevel)tuin. We kunnen kant-en-klaar borders maken tot 10 m2. 

 

Hoe werkt het?

Jij levert ons informatie aan via het bestelformulierHoud hierbij rekening dat het stuk als een 'blanco canvas' moet zijn. We kunnen niet om bestaande beplanting heen werken. Als er bijvoorbeeld een struik of boom staat, kun je dat wel aangeven. Wij stellen vervolgens een mooie beplanting voor je samen. We zetten de planten voor je klaar met een 'plantkaart'. We laten je weten wanneer je het kunt komen ophalen in Doorn. Je rekent af als je het komt halen en als je nog vragen hebt kunnen we die meteen beantwoorden. Verzending is momenteel nog niet mogelijk. 

 

Wat ontvang je? 

  • Een mooie selectie biologische planten waarbij rekening wordt gehouden met verschillende bloeitijden en hoogtes. Daarnaast zijn het altijd planten met waarde voor insecten en andere dieren.
  • Een plantkaart met daarop de soorten, instructies en tips voor verzorging. 
  • Een aantal zakken Bio-Kultura tuinaarde-compost, voldoende voor het aantal vierkante meters van jouw border. De bodem is de basis voor de planten, het is heel belangrijk daar een hoogwaardig product voor te gebruiken. 
  • Een ruwe schets van jouw border met daarin een plattegrond met ingetekende plantensoorten. 

Overleggen over welke plantensoorten je wel of niet wilt, kan binnen deze optie niet. Je vertrouwt in dit geval op onze expertise dat we wat moois voor je samenstellen. 

 

 

 


De pakketten

 

 

Geveltuin of Boomspiegel

Klimaatverandering is het gesprek van de dag. Vooral in de stad lijkt het steeds warmer te worden. De verstening daar zorgt voor extra hittestress. Vergroening helpt om de temperatuur te verlagen. Daarnaast spoelt er minder regenwater het riool in. Wil je een geveltuin voor je huis of ga je een boomspiegel beheren, maar weet je niet goed welke planten geschikt zijn? Dan stellen wij wat moois voor je samen. Je geeft in het bestelformulier aan dat je een geveltuin of boomspiegel wilt hebben en vervolgens de afmetingen en standplaats. Let op: je kunt een aanvraag doen vanaf 3 m2. Is jouw boomspiegel of geveltuin kleiner, bestel dan samen met jouw buren. Je kunt dit natuurlijk ook gezamenlijk voor de hele straat doen. 

 

Border voor in een tuin

Een tuin is wat ons betreft een stukje natuur dat jij beheert. Op basis van de standplaats die jij opgeeft, stellen wij een mooie beplanting voor je samen. Planten waar jij van kunt genieten, maar ook insecten en andere dieren iets aan hebben. Onze beplantingen zijn altijd weelderig en hebben een natuurlijke uitstraling.  Hiernaast tref je inspiratie. 


Prijs

Het minimum aan vierkante meters is 3m2 en maximaal 10 m2 per border of geveltuin, de totaalprijs hiervoor staat hieronder. Voor deze prijs ontvang je een selectie biologische vaste planten (+/- 9 per m2), een ruwe schets van de border, plantkaart met instructies en zakken tuinaarde-compost voor een gedegen basis. Een compleet tuinpakket dus.

 

Totaalprijs 

3 m2: €165,00

4 m2: €220,00

5 m2: €262,50

6 m2: €315,00

7 m2: €367,50

8 m2: €396,00

9 m2: €445,50

10 m2: €495,00

 

Word je hier enthousiast van? Doe dan een bestelling via het bestelformulier en geniet binnenkort van een mooie border.