Workshop 'de bodem is de basis'

Een vitale bodem is de basis voor een mooie, groeiende en bloeiende tuin. Een goed ontwikkelde bodem helpt namelijk bij de ontwikkeling van de planten en hun wortels, zorgt voor goede waterhuishouding en een luchtige bodemstructuur. En even zo belangrijk: een vitale bodem zorgt voor meer biodiversiteit! 

 

In deze workshop leer je van alles over de bodem; van het bodemmilieu tot aan het bodemleven. Het is een afwisselende dag met theorie en praktijkvoorbeelden, grotendeels bij ons op de kwekerij in Doorn. Het doel van deze dag is dat jij hierna snapt hoe de bodem in elkaar zit. We gaan in op verschillende bodemelementen zoals de grondsoort, zuurgraad en organische stof. Daarnaast komt het belang van het bodemleven uitgebreid aan bod en maak je kennis met allerlei bodembewoners. Je leert wat voor relaties er tussen bovenstaande elementen bestaan en belangrijker nog: hoe je deze kennis kunt toepassen in je (moes)tuin. 

 

Praktische info

Deze workshop is voor iedereen die meer wil leren over de bodem. Van beginnende tuiniers tot meer gevorderde. Afhankelijk van het weer zullen we een groot deel van de dag buiten op de kwekerij in Doorn spenderen. 

  • Tijd: 10.00 tot 16.00 uur - vanaf 09.30 inloop zodat we om 10.00 uur echt kunnen starten.
  • Prijs: €95,00 incl. btw. We vragen je om je eigen lunch mee te brengen. Koffie, thee, fruit en wat lekkers is inbegrepen. 
  • Docent: Unze van Buuren - opgeleid als aardwetenschapper en werkzaam bij Kwekerij van Houtum en Bio-Kultura
  • Data: woensdag 17 juli, zaterdag 3 augustus, woensdag 4 september, zaterdag 19 oktober. 

Aanmelden

Nadat we jouw aanmelding hebben bevestigd per mail is jouw deelname definitief en rekenen we op je komst. Kosteloos afmelden kan tot 4 weken voor de datum van de workshop.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.