Bio-Kultura: vanuit de praktijk ontstaan

Al heel wat jaren werken wij met biologische mestcompost, potgrond en tuinaarde van Bio-Kultura. Deze producten zijn we jaren geleden tijdens een zoektocht naar kwalitatief goede en verantwoord samengestelde producten zelf gaan ontwikkelen. In 2008 hebben we besloten om de producten niet alleen zelf te gebruiken, maar ook landelijk aan hobbytuinders en professionele kwekers aan te bieden. 

"De bodem is de basis. Wanneer deze vitaal is, kan je (moes)tuin ook floreren."

De producten van Bio-Kultura zijn samengesteld uit verschillende organische grondstoffen. Ons uitgangspunt is dat er vooral geen kunstmest of toevoeging van producten uit de bio-industrie (zoals bloedmeel, verenmeel en hoornmeel) in mag zitten. Daarnaast is ook het percentage turf drastisch naar beneden gebracht en wordt er geen gebruik gemaakt van laagveen.


Ben je benieuwd wat deze producten met de bodem en ontwikkeling van de planten doen? De kwekerij is natuurlijk de perfecte plek om dat te zien!


Potgrond (40L)

€8,50

De biologische potgrond biedt planten in pot een evenwichtige en gezonde basis om zich in te kunnen ontwikkelen.  Deze potgrond bestaat alleen uit organische grondstoffen en geeft langdurig voedingsstoffen af. Voor het oppotten van de gekweekte planten op onze kwekerij gebruiken wij ook deze potgrond. Je kunt deze ook goed gebruiken om in voor te zaaien. 

Wanneer kies je de potgrond:

  • Als je gaat voorzaaien;
  • Wanneer je aan de slag gaat met pot- en kamerplanten.

 

Tuinaarde-compost (40L)

€7,50

De biologische tuinaarde-compost van Bio-Kultura bestaat uit twee hoogwaardige soorten compost: boomschorscompost en mestcompost. Er is biologische mest aan de tuinaarde toegevoegd waardoor deze rijk is aan voeding en sporenelementen. Hierdoor wordt het bodemleven in je tuin gestimuleerd en werk je aan de waterhuishouding. 

 

Wanneer kies je de tuinaarde-compost:

  • Voor het ophogen of (bij)vullen van je tuin, border of bak;
  • Voor de jaarlijkse toevoeging van voeding op de kleigrond (+/- 1 zak per 4 m2);
  • Voor de aanplant van bomen, hagen en vaste planten. 

Mestcompost (40L)

€7,00

De biologische mestcompost gebruik je als basisbemesting in je tuin voor een heel jaar. Op onze kwekerij verspreiden we het eens per jaar, in het vroege voorjaar, over de borders en kweekbedden. Je voedt je planten, geeft het bodemleven een extra impuls en verbetert de waterhuishouding van je tuin.

 

 

Wanneer kies je de mestcompost:

  • Voor de jaarlijkse toevoeging van voeding op de zandgrond (+/- 1 zak per 4 m2).

 Meer informatie over de biologische mestcompost, tuinaarde en potgrond vind je op de website van Bio-Kultura.

Hier zijn de producten ook in big bags te bestellen.